Special phone
{
02188247024

How to get a passport

گذرنامه یا پاسپورت، یکی از مدارک شناسایی رسمی است که از طرف دولت، برای اتباع یک کشور صادر می‌شود. داشتن گذرنامه، هم نشان‌دهنده‌ی داشتن تابعیت آن کشور است و هم امکان درخواست اجازه‌ ورود به کشورهای دیگر یا گذر از آن‌ها را به فرد می‌دهد.
اتباع ایرانی، برای گرفتن پاسپورت باید از یکی از دفترهای پلیس+١٠ یا مرکزهای پستی، فرم درخواست گذرنامه را تحویل بگیرند و پس از واریز وجوه لازم به شماره‌ حساب‌های اعلام شده، تکمیل فرم‌ها و آماده کردن مدارک لازم برای پاسپورت، آنها را به باجه‌ی گذرنامه‌ پلیس+١٠ تحویل دهند.
برای گرفتن پاسپورت محدودیت سنی وجود ندارد و حتی نوزادان هم می‌توانند گذرنامه جداگانه داشته باشند. اجازه‌ی دریافت گذرنامه، بعد از بررسی مدارک و انجام مصاحبه‌ حضوری کوتاه با متقاضی، صادر شده و گذرنامه، بین ۷ الی ۱۰ روز بعد، از طریق پست به نشانی پستی متقاضی ارسال خواهد شد.

مدارک موردنیاز برای گرفتن پاسپورت

برای گرفتن پاسپورت باید این مدارک را آماده کنید و به یکی از دفاتر پلیس+۱۰ بروید.

۱. پرداخت مبلغ ٣٧٥٠٠ ریال به شماره حساب شهرداری

  • شماره حساب ۳۱۱۱۰۰۰۰۴۸۰۰۶ برای تهران
  • در شهرستان‌ها می‌توانید این شماره را از بانک یا دفتر پلیس+١٠ بگیرید.

۲. پرداخت مبلغ ۷۵۰۰۰۰ ریال به شماره حساب خزانه‌داری استان یا پرداخت از طریق دستگاه کارتخوان دفاتر

  • شماره حساب ٢١٧١١٥١٣٠١٠٠٧ برای تهران
  • در شهرستان‌ها می‌توانید این شماره را از بانک یا دفتر پلیس+١٠ بگیرید

۳. اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی و یا تاییدیه‌ ثبت احوال برای متقاضی.

۴. در صورتی که پیش از این گذرنامه دیگری داشتید، ارائه‌ اصل گذرنامه و کپی از صفحه‌های ۲ و ۶ آن، ضروری است.

  • افرادی که مقیم خارج از کشور هستند، باید کپی تمام صفحه‌های گذرنامه را ارائه کنند.

۵. همراه داشتن آدرس دقیق پستی و کدپستی برای گرفتن پاسپورت لازم و ضروری است.

۶. سه قطعه عکس ٤٭٦ جدید و رنگی متقاضی با زمینه‌ سفید.

  • از تاریخ گرفتن عکس‌های ارائه شده برای گذرنامه نباید بیش‌تر از سه ماه گذشته باشد.
  • برای آقایان نداشتن عینک، کراوات و زیورآلات؛ و برای خانم‌ها و دخترخانم‌های بالای شش سال، رعایت حجاب کامل اسلامی الزامی است.
  • برای فرزندان زیر ١٥ سال که شناسنامه‌ آن‌ها هنوز عکس‌دار نشده، ارائه‌ی مدارک شناسایی عکس‌دار جهت مطابقت ضروری است.

۷. موافقت رسمی همسر برای زنان متاهل و موافقت رسمی ولی یا قیم برای افراد زیر ١٨سال که تقاضای گذرنامه‌ جداگانه دارند.

  • در مورد زنان متاهلی که مقیم خارج از کشور هستند و یا همسر غیر ایرانی دارند، داشتن موافقت رسمی همسر برای دریافت گذرنامه ضروری نیست.
  • اصل و فتوکپی مدارک فوت و یا طلاق، در مورد زنانی که همسرشان فوت کرده و یا طلاق گرفته‌اند، جزو مدارک لازم برای پاسپورت است.
  • زنان متاهل که همسرشان مفقودالاثر، غایب و یا به هر دلیلی در دسترس نیست، احتیاج به مجوز دادستان دارند.
  • افردا زیر ١٨سال در صورت فوت ولی و عدم دسترسی به جد پدری و مشخص‌نشدن قیم یا ولی قهری، با داشتن مجوز دادستان می‌توانند اقدام به دریافت گذرنامه نمایند.

۸. اصل و کپی کارت پایان خدمت، کارت معافیت دائم یا موافقت نظام وظیفه عمومی برای آقایانی که به سن مشمولیت رسیده‌اند جزو مدارک مورد نیاز برای پاسپورت است.

  • مشمولینی که به جای مدرک نظام وظیفه، موافقت کتبی معاونت وظیفه عمومی را جهت دریافت گذرنامه ارائه نمایند، مهر خروج از کشور آن‌ها به استناد همین نامه صادر می‌شود و ممکن است زمان محدودی را شامل شود.
  • لازم است متقاضی به تاریخ خروج از کشور توجه داشته باشد.

۹. موافقت حفاظت اطلاعات یگان خدمتی برای پرسنل شاغل نیروهای مسلح و پرسنلی که کم‌تر از ٥ سال از تاریخ رهاشدن‌شان می‌گذرد.

  • پرسنل بالای ٥ سال و بازنشسته لازم است مدارکی مبنی بر مدت زمان بازنشستگی را برای دریافت گذرنامه ارائه دهند.

توصیه‌های لازم برای گرفتن پاسپورت

  • حضور شخص متقاضی جهت ارائه‌ی مدارک لازم برای پاسپورت الزامی است.
  • متقاضی فقط در زمان ارائه‌ی مدارک لازم برای گرفتن پاسپورت می‌تواند مدارک همسر و فرزندان خود را ضمیمه نماید تا به عنوان همراه در گذرنامه او درج شوند. حضور همراهان ضروری نمی‌باشد و پس از چاپ و صدور گذرنامه، امکان اضافه و یا کم‌کردن همراه میسر نیست.
  • گذرنامه‌ها با اعتبار پنج ساله و غیر قابل تمدید صادر می‌گردند.
  • هنگام تحویل مدارک لازم برای گرفتن پاسپورت، ارائه‌ی نشانی کامل پستی متقاضی ضروری است.
  • متقاضیان تعویض پاسپورت، باید حتما اصل و کپی گذرنامه قبلی خود را ارائه نمایند. کپی باید از صفحه‌ مشخصات و صفحاتی که مهر روادید و ورود و خروج دارند، تهیه شده باشد.

نکته‌: برای خروج از کشور و حتی سفر به کشورهای بدون ویزا به گذرنامه احتیاج دارید و خروج از کشور بدون داشتن پاسپورت غیرقانونی است.